*eMiSiJe*

*OvDe Su SpOjEnE SvE EmIsIjE U KoJimA SvI UČeStVuJeTe I BoRiTe Se Za PoBeDu*
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 * Pravila *

Go down 
AuthorMessage
* Anchi - Admin *
Admin
Admin
avatar

Posts : 253
Join date : 2008-11-09
Age : 22
Location : Glavna u VB kući i akademiji!

PostSubject: * Pravila *   Sun Nov 09, 2008 7:10 am

Zašto postoji ovaj pravilnik?

- Da pravila budu javna i jasna, te da svako bude svestan šta se od njega očekuje da sebe ne bi dovodio u neprijatne situacije bez razloga.
- Jedino postovanjem pravila koja ćemo ispod navesti moguće je održavati zdravu atmosferu.
- Na Emisija Forumu su dobrodošli svi članovi, bez obzira na poreklo, rasu, nacionalnost, veroispovest i niko nema pravo da ih samo na osnovu toga diskriminiše.


Članovi Emisija Foruma su obavezni:

- Pre svega, da poštuju ovaj pravilnik.
- Da poštuju druge korisnike i njihova mišljenja bez obzira da li se sa njima slazu ili ne.
- Da ne podstiču i ne šire mržnju prema drugima, ne vređaju i ne provociraju sagovornike.
- Da ne pišu na temi više poruka za redom, jer se time diskusija samo bespotrebno razvodnjava.
- Da pre nego što postave bilo koje pitanje, koristeci [Pretragu] provere da li se o njihovom problemu na forumu već raspravljalo i da li možda postoji rešenje.
- Da poštuju i štite pravo na privatnost kako svoje, tako ostalih korisnika.
- Da ukoliko prenosi tekst sa interneta ili iz novina, pored teksta navede izvor teksta i autora ako je poznat.


Na Emisija Forumu je zabranjeno:

- Pisanje teksta ili delova teksta ALLCAPS jer se taj način prema internet bontonu smatra vikanjem, a to ovde nije dobrodošlo. ALLCAPS je naziv koji se koristi za pisanje celog teksta velikim slovima.
- Svaka javna razmena mišljenja i ideja kojima se krše vazeci zakoni Republike Srbije, ukljucujuci i pitanja vezana za piratizovani software i drugu intelektualnu svojinu, razmenu informacija do kojih se došlo nelegalnim putem i predstavljaju nečije privatne podatke , poput informacija o bankovnim računima, internet nalozima, broju telefona, ličnom imenu, adresi stanovanja i sl.
- Korišćenje neprikladnih i uvredljivih tekstova i slika u potpisima kojim se vređa javni moral, nečija pripadnost određenoj društvenoj grupi, naciji, veri i sl.
- Lažno predstavljanje ili korišćenje višestrukih naloga na forumu od strane iste osobe, u cilju varanja i vređanja drugih korisnika ili miniranje normalnog toka diskusije.
- Svaka reklama komercijalnih i nekomercijalnih sadrzaja, drugih foruma, drugih sajtova, na bilo kom delu foruma,uključujuci tu i potpis i lični tekst korisnika. Lični sajt mozete postaviti u za to predvidjenoj sekciji vaseg profila.
- Širenje mrežnog marketinga.
- Slanje neželjenih informacija i uznemiravanje članova putem privatnih poruka.

Stvari koje treba maksimalno izbegavati

- Poruke bez smisla koje neće sadrzati nikakav konkretan sadržaj, tipa: slažem se, i ja, da, ne, i sl. Bilo da se sa nečim slažete ili ne, ako iznosite mišljenje, to mišljenje i obrazložite ili bar jasno stavite do znanja da se slažete.
- Teme sa naslovima tipa: Hitno, Pomoc, Problem, Da li.... Naslov teme mora da odgovara njenom sadržaju i da ga barem delimicno opisuje
- Ne preterujte sa korišćenjem smajlija, interpunkcijskih znakova, kolorizacije i ostalih stvari koje su trenutno dostupne na forumu.
- Ne očekujte da dobijete odgovor na svako pitanje. Korisnicima je ostavljena sloboda da odgovaraju ili ne odgovaraju na poruke po svom nahođenju. Nikoga ne možete naterati ili prisiliti da odgovori na vasu temu. Administratori, moderatori i ostali članovi su tu da vam pomognu oko nekog konkretnog problema.
Šta se dešava kada neko prekrši pravila?
- Ovaj Pravilnik prostoji kako bi se svim članovima omogućio ugodan i prijatan boravak na forumu. Administratori i moderatori su ti koji se staraju o poštovanju i primeni Pravilnika.
- Ako je korisnik koji krši pravila nov , skrenuće mu se pažnja na pogrešan postupak i uputiće se na ovaj Pravilnik
- Ako korisnik prihvati sugestiju i upozorenje, prvobitni incident ćemo zaboraviti, ali ako nastavi da namerno krši ova vrlo jednostavna pravila biće udaljen sa foruma bez prava vraćanja pristupa nalogu.
- Ako korisnik otvori novi nalog i bude se ponašao u skladu sa pravilima, prethodni incident ćemo zaboraviti, ali ako se neadekvatno ponašanje ponovi, korisnikov nalog ce biti blokiran i dobiće poslednju šansu da svoje ponašanje promeni pre podizanja krivične prijave.

Pitanja odgovornosti za sadrzaj na forumu

- Korisnici koji objavljuju komentare odgovorni su moralno, pravno i krivično za njihov sadržaj.
- Ukoliko je neki vas autorski sadrzaj na forumu koristen, a vi zelite da on bude potpisan ili uklonjen, kontaktirajte nas sa nekim dokazom da je sadrzaj vase vlasnistvo i dogovoricemo se sta je najbolje za interese obe strane.


Pitanja vlasnistva sadrzaja foruma

- Svaka poruka koja se objavi na forumu postaje vlasnistvo ovog foruma. Korisnici nemaju prava da brisu svoj celokupan ucinak na forumu, a takođe, nemaju pravo da traže da se njihov nalog obriše.

Pitanja redistribucije materijala

- Sav materijal koji se na forumu objavi je zaštićen, i bez pismenog odobrenja administratora nemate prava da ga kopirate i umnozavate ni u koje svrhe. Ovo se posebno odnosi na multimedijalne materijale koje objavljujemo i pravilnik.


Nadam se da ćete poštovati ova pravila!!! Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://emisijeanchi.aforumfree.com
Sashka♥Sajko

avatar

Posts : 134
Join date : 2008-11-11
Age : 22
Location : gde stignem

PostSubject: Re: * Pravila *   Tue Nov 11, 2008 3:39 am

ewo dodajem jos jedno prawila
-nesme se reklamirati sa manje od 70 postowa
Back to top Go down
View user profile
* Anchi - Admin *
Admin
Admin
avatar

Posts : 253
Join date : 2008-11-09
Age : 22
Location : Glavna u VB kući i akademiji!

PostSubject: Re: * Pravila *   Tue Nov 11, 2008 3:41 am

Ajde neka bude 50 postova!!!! Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://emisijeanchi.aforumfree.com
Sponsored content
PostSubject: Re: * Pravila *   

Back to top Go down
 
* Pravila *
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
*eMiSiJe* :: *WeLcOmE* :: *PrAvIlA*-
Jump to: